Spiritueel | tarot

6 tarot beginnersfouten

06/15/2021

Als je net begonnen bent met tarotkaarten leggen kan dit nogal overweldigend zijn. Er zijn 78 kaarten en je wilt van al die kaarten de betekenis weten. Ook als je Googeld naar de betekenis van de kaarten kom je vaak tegenstrijdige dingen tegen. Daardoor is het logisch dat je op gegeven moment niet meer weet wat je nu eigenlijk aan het doen bent. Ik hoop jullie in deze blog post te kunnen laten zien wat de meest gemaakte beginnersfouten zijn en hoe je daar wat aan kan doen

1. Focussen op de exacte betekenis van een kaart

Ik snap heel goed dat mensen dit doen. Ik zelf heb dit ook gedaan. Je komt hier echter alleen niet verder mee naar mijn mening. Het is namelijk zo, dat het veel belangrijker is hoe jij de kaarten en de kaartcombinaties in de legging interpreteert. Je moet leren dat een tarot kaart eigenlijk niet één exacte betekenis heeft. Het gaat erom hoe elke kaart zicht tot elkaar verhoudt, en daar maak je dan een verhaal van. Als je alle tarotkaart betekenissen in je hoofd gaat stampen beperk je jezelf ook tot een paar woorden en loop je het risico dat je niet verder komt. Je mist dan de diepte en de persoonlijke touch in je kaartleggingen. Probeer echt na te denken over wat elke kaart voor jou persoonlijk kan betekenen en hoe dit samenhangt met de andere kaarten. Luister naar je intuitie ! Het is dus harstikke handig om wat betekenissen van kaarten te kennen, maar gebruik dit als hulp en niet als de exacte betekenis.

2. Geen kaartleggingen doen omdat je denkt dat je het nog niet kan

Tuurlijk is het zo dat het in het begin niet altijd goed gaat. Maar dat is logisch ! Je moet het leren. Ik vond het ook ontzettend eng om voor mensen een kaartlegging te doen aan het begin. Ik dacht dan bij mezelf, wat nou als ik er helemaal naast zit ? Maar op gegeven moment besefte ik ook wel dat als ik er ooit echt goed in wilde zijn dat ik gewoon veel moest gaan oefenen. Hoe moet je anders je intuïtie en je interpretatie hierin ontwikkelen? En naast dat zal je nooit klaar zijn met het leren van tarot. Je blijf jezelf verbeteren en ontwikkelen.

Wat mij hielp was het aan het begin gewoon van een afstand te doen. Als mensen graag een kaartlegging van mij wilde hebben, deed ik dit op een afstandje en stuurde ik het daarna door. Dat hielp mij over mijn angst heen komen. Langzaam aan zal je steeds meer durven . Ook in het echie !

3. Verkeerde vragen stellen

Diepgaande en gedetailleerde kaartleggingen komen voort uit diepgaande en specifieke vragen. Als je merkt dat je niet verder komt en eerder in de war raakt van de legging zijn de vragen die je stelt meestal verkeerd verwoord. Probeer de vragen dan nuttiger en effectiever te stellen. Begrijpen hoe je vragen stelt is heel belangrijk. Het is alleen voor iedereen verschillend hoe je het beste de vragen kan stellen. Dit moet je zelf uit zien te vogelen wat voor jou werkt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tarot-1-1476592.jpg

4. Een nieuwe kaart trekken

Dit heb ik zo vaak gedaan aan het begin, niet normaal vaak. Maar dit is echt een no go ! Als een kaart mij in verwaring bracht of ik dacht dat het niet klopte of paste in het plaatje, trok ik een nieuwe kaart. Soms deed ik de legging zelfs opnieuw omdat ik het niet met de kaarten eens was. Het is alleen zo dat wij niet altijd in staat zijn om een kaartlegging te begrijpen, net zoals hoe wij niet altijd elke situatie begrijpen in het leven of waarom er bepaalde dingen gebeuren. Wacht dus af voordat je de geldigheid van een kaart in twijfel trekt. Wat mij heel erg heeft geholpen is om op zo’n moment een verhelderende kaart bij te trekken. Misschien als je de kaarten dan bij elkaar legt wordt het je dan ineens duidelijk. Wat de kaart, waarvan jij dacht dat het onzin was jou probeerde te vertellen.

5. ALLES vragen

Tuurlijk. De tarot is een geweldig hulpmiddel om je te helpen met jou beslissingen en met andere vragen die je hebt. Maar als je een kaart neerlegt om te beslissen wat je vandaag gaat lunchen, minimaliseer je de kracht van het kaartspel (en jezelf!) om de grote vragen te beantwoorden. U hoeft uw Tarot-deck niet te “bewaren” voor specifieke vragen, maar zorg ervoor dat de vragen die je stelt echt wat waard voor je zijn, anders brengt het antwoord van de kaarten jou alleen maar onduidelijkheid en mentale onrust.

6. Omgekeerde kaarten niet lezen

Niet elke tarotkaart lezer zal het hier mee eens zijn, maar ik ben van mening dat het je heel erg helpt om omgekeerde kaarten te lezen. Sinds ik dit doe krijg ik veel meer duidelijkheid in de lezingen. Als je in een lezing een omgekeerde kaart hebt liggen betekend die kaart precies het tegenovergestelde van wat de kaart betekend, of wat jou interpretatie van die kaart is. Er zijn heel veel websites waar je de definities van de kaarten van zowel normaal, en omgekeerd kan vinden. Neem dit niet te letterlijk, ga af op jou gevoel en invulling ! Maar laat de betekenissen je helpen .Omgekeerde kaarten bieden je een aantal perspectieven die je gewoon niet zal zien als je de kaarten alleen rechtop leest. Ik zou hier dus echt mee beginnen.

Het leren van tarot heeft tijd nodig en vooral veel oefening. Je blijft leren en foutjes maken horen erbij . Het enige wat je kan doen om beter te worden is jezelf blijven uitdagen en dat je wat doet met bijvoorbeeld opbouwende kritiek van anderen als je aan het oefenen bent. Ga door ! Je leert het wel.

Only registered users can comment.

  1. Een collega legde vroeger in de pauze tarotkaarten. Ik heb het ook een paar keer gedaan. Ik vond het ook iets spannends hebben.

  2. Wat interessant om te lezen! Ik dacht ook dat het beter was om geen vragen te stellen die je simpelweg met ja/nee kunt beantwoorden?

    1. Waardevolle tips heb je beschreven. Zelf niet bekend met Tarot maar ben wel benieuwd wat voor kaart ik zou trekken.

  3. Ik ben bezig me er in te verdiepen maar nog niet zoveel tijd voor gehad, interessant om deze blog dus te lezen! Ga ik daar om denken 🙂

  4. Ik ben bezig me er in te verdiepen maar nog niet zoveel tijd voor gehad, interessant om deze blog dus te lezen! Ga ik daar om denken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *