kerst

Wanneer gaan mijn favoriete kerstshows open? En wat is anders dit jaar?

10/07/2020

Voor de meeste zal kerst nog heel ver weg voelen, maar voor een kerst gekkie als ik voelt het juist al heel dichtbij. Ik ben dan ook gek op alle kerstshows bezoeken. Maar dit jaar loopt alles natuurlijk een beetje anders door het corona virus. Gaan de kerstshows nog wel door? En wanneer gaan ze dan open? Ik zal hier een overzichtje maken van kerstshows die ik kraag bezoek en ook zal ik alle informatie die ik kan vinden over de aanpassingen ivm het corona virus er ook bij vermelden . Benieuwd? Lees snel verder.

Intratuin Duiven : 10 oktober

Één van de mooiste kerstshows ooit. Intratuin Duiven is een dagje uit. Het is enorm groot en je kijkt je ogen uit. Het is de allergrootste kerstafdeling van Nederland. Of wacht effe, van heel Europa! Ik ga altijd heel graag naar Intratuin Duiven toe. Voor mij voelt het altijd als een sprookje om daar te zijn. Verwonderland. Dat is dit jaar het thema van de kerstshow van de Intratuin in Duiven. Bezoekers komen via de roltrap de ‘frozen forest’ binnen en lopen daarna door naar ‘candyland’. ,,Het verhaal dat erachter zit, wordt nog geschreven’’, zegt bedrijfsleider Gerard Niesink.  Hieronder een filmpje die ik heb gevonden op youtube van de kerstshow van vorig jaar. Zodat je een beetje een impressie krijgt.

Al is het daar wel vaak heel erg druk. Ik ben daar in tijden geweest dat je amper kon bewegen. Vooral als je bij de miniatuurdorp afdeling komt. Ik vroeg mij af hoe ze dit gaan doen dit jaar met de corona maatregelingen, dus ik ben op onderzoek uitgegaan !

Omdat het altijd zo druk is dacht ik dat ze misschien gingen werken met reserveringen. Dit is toch niet het geval. Ze roepen vooral op om je gezonde verstand te gebruiken en afstand te houden. Ik vraag me toch wel af of dit gaat lukken. Dit is wat een woordvoerder van Intratuin Duiven er zelf over zegt :

”We zijn een grote vestiging met veel ruimte en brede gangpaden. Het is niet te vergelijken met een Jumbo of een Kruidvat. Ik heb geen idee wat de richtlijnen over vier weken zullen zijn, maar ik maak me geen zorgen’’, zegt Niesink.  

Ik denk dat bezoekers dit jaar gerichter gaan winkelen en eerder ’s ochtends op een doordeweekse dag zullen komen in plaats van op zondagmiddag. Je kunt ook op voorhand even bellen om te vragen hoe druk het is. Bovendien houden onze werknemers de boel in de gaten. ”

Er worden dus niet echt maatregelen getroffen.

Intratuin Duiven is vanaf zaterdag 10 oktober officieel geopend, je kan nu ook al rondkijken alleen sommige dingen zijn nog niet klaar !

Kampeerwereld Hendriks : 14 november

Kerstwereld

Kampeerwereld Hendriks is heel anders dan bijvoorbeeld Intratuin Duiven. Het is in verhouding een aardig kleine kerstshow en het is een stuk knusser. Kampeerwereld Hendriks is gevestigd in Ermelo, en aangezien ik zelf in Ermelo woon en voorheen in Harderwijk woonde is dit toch wel de eerste kerstshow waar ik ooit ben geweest. Het is klein en knus en het gaf mij altijd een ultiem kerstgevoel.

Door de corona maatregelen gooit kampeerwereld Hendriks alles om. Dit jaar helaas geen kerstwereld. Maar daarvoor in de plaats komt er een kerstoutlet. Dit spreekt mij eigenlijk wel heel erg aan omdat ik ze in het algemeen wel vaak te duur vond. Dit is wat ze er zelf over zeggen :

”Zoals iedereen inmiddels al enigszins gewend is, gaat dit jaar alles een beetje anders. Het “nieuwe normaal” zullen we maar zeggen. Ook bij Kerstwereld Hendriks gaat het deze winter net even anders dan de andere jaren dat je onze kerstmarkt bezocht. Wij steken dit jaar Kerstwereld Hendriks namelijk net even in een ander jasje. Deze winter presenteren wij je met trots de Kerstwereldoutlet! Kerstwereld maar dan met HEEL VEEL korting! Kerstshoppen wordt op deze manier nog leuker.”

Ik ben heel erg benieuwd of de korting lekker hoog zal zijn en hoe ze het gaan indelen.

Eurofleur Leusden : is al open

Dit is een show die ik pas twee jaar geleden heb ondekt. Erg jammer als je het mij vraagt want het is stiekem mijn nummer 1 geworden. Dit komt omdat ze wat goedkoper zijn dan de intratuinen en de anderen kerstshows die ik ken. Ook omdat ze gewoon heel anderen producten hebben dan de meeste kerstshows. Intratuin duiven is, als je kijkt naar indeling en hoe ze alles presenteren veel mooier hoor maar Eurofleur Leusden is gewoon beter te betalen en je komt niet twintig keer het zelfde tegen. Dat vind ik wel een stuk leuker.

Eurofleur Leusden is al open. Ik heb even contact met ze gehad en Eurofleur hanteert een looproute en hebben extra brede paden. Ook worden de karretjes schoongemaakt na elk gebruik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *