Spiritueel

Spirituele betekenis van bepaalde dieren

09/01/2020

Als mens zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar heel veel in het leven. Maar heb jij wel eens nagedacht wat het betekent als dieren ons pad kruizen ? Waarom dromen we over leeuwen, honden, paarden en andere dieren? Zijn ze er om ons te helpen of willen ze ons wat duidelijk maken? Of waarom zie je al 2 dagen precies dezelfde vlinder in je tuin ? Ik heb dit artikel geschreven om hier wat meer duidelijkheid over te scheppen.

Dieren symboliseren de dierlijke kant van onze persoonlijkheid. Ieder dier heeft zijn eigen betekenis / eigen kracht of gaven, net als wij mensen. Hoe kun je dieren en symbolieken toepassen op jezelf?

Stel, je maakt heel veel mee op het moment, wat enorme impact heeft in je groei. Dan komt het vaak voor, dat je in een bepaalde gedachte zit, en je komt ineens een bepaald dier heel opvallend tegen, of je komt een bepaald dier tegen op plekken waar je die normaal niet ziet… of dit nu in je droom is , in het echt of waar dan ook, kijk dan eens naar de kenmerken van het dier, wat vertellen die kenmerken over jou en het proces waarin je verkeerd? Hierbij een paar voorbeelden. Zit het dier wat jij vaak tegenkomt er niet tussen? Laat een reactie achter en ik help je verder . Ook zul je zien dat je vaak dieren in 1 soort kleur ziet. Dit kan ook weer wat anders betekenen. Hiervoor mag je ook altijd een berichtje achter laten.

 Vlinder

Vlinder, De Natuur, Insect, Vleugel, Zomer, Achtergrond

Vlinders komen om je te herinneren aan de kracht van transformatie. Als je maar vlinders blijft zien, kan dit een teken zijn dat je bepaalde gedachten of gevoelens die je tegenhouden moet veranderen of loslaten. Het zien van een vlinder kan ook duiden op een cyclus van transformatie of groei in je leven.De vlinder bezit de kracht van een wervelwind, staat voor reïncarnatie, transformatie, mutatie en
magie.


Duif

Het draait allemaal om liefde, laat het aan jezelf en anderen zien.  Je staat op het punt een kijkje te nemen in de toekomst.
Je kunt een spirituele vernieuwing verwachten. Een duif staat ook bekend om een spirituele ‘postbode’. Een tortelduif wilt je vertellen dat waar je over piekert, dat dat goed zal komen.


Wolf

Wolf, Koppel Wolf, Maan, Wolk, Hemel, Natuur

Kenmerken, vriendschappen en gedragingen die je niet langer dienen, worden in je bewustzijn getrokken. Maak samenwerking een prioriteit ten opzichte van concurrentie.
Er staan nieuwe inzichten en lessen op je te wachten. 
En onthoud dat je ten allen tijde geestelijk beschermd word.
Wolven kunnen ook aangeven dat het tijd is om je te verenigen met je familie en geliefden om dit volgende hoofdstuk van je leven te doorstaan. Als je een wolf ziet, is het misschien ook een teken dat je moet leren hulp te vragen aan anderen mensen.


Slak

Slak, Dierlijke, Huis, Crawl, Shell

Je hebt muren om jezelf heen gebouwd . Probeer dit te zien en probeer ze stukje voor stukje af te breken. Je moet mensen weer wat meer durven toe te laten. De slak roept op om altijd door te blijven gaan. Ook maakt de slak gebruik van langzame bewegingen om voordeel mee te doen en ziet de kracht van humor.


Adelaar

Bald Eagle, Adelaar, Raptor, Snavel, Veren, Dierlijke

Je zit in of komt nu net uit een moeilijke periode. Je bent kapot, maar tegelijkertijd sterker dan ooit. Een nieuw begin is in aantocht.
Probeer een ​​breder beeld te krijgen van wat er voor je ligt.
Het is een tijd van spiritueel ontwaken.


Kraai

Raaf, Crow, Raaf Vogel, Zwart, Vogel, Vliegend, Bill

Je kunt een grote verandering verwachten. Je staat op het punt iets te manifesteren waar je nu al een tijdje aan werkt. Wees alert op de tekenen die zich de komende dagen voordoen.
Als je iets ziet dat onrechtvaardig of uit balans is, spreek het dan meteen uit.


Kikker

Stier Kikker, Groene, Vijver, Lily Pad, Kikker, Natuur

Doe een fysieke reiniging om je lichaam te ontgiften.
Doe een emotionele reiniging door de emoties toe te laten die je hebt weggeduwd.
Als je zin hebt om te huilen, doe het dan.
Je leven is zichzelf aan het vernieuwen. Een fijne tijd komt eraan.


Paard

Paard, Weiland, Natuur, Dieren

Een onverwacht avontuur komt op je pad. Bevrijd jezelf van de delen van je leven die je emotioneel en fysiek beknellen. Je bent veel sterker dan je denkt. Een situatie waarmee je geconfronteerd wordt, vereist dat je evenwichtig, gevoelig, geduldig en medelevend bent. Het samen werken met vrienden en familie is nu belangrijk.


Papegaai

Papegaaien, Exotische, Ara, Dierlijke, Vogels, Liefde

Blijf weg van roddels. Er is een tijd om te spreken en een tijd om te zwijgen. Besteed aandacht aan nieuwe ideeën die in je opduiken.
Denk aan iets waar je altijd al van hebt gedroomd, nu is het de perfecte tijd om ernaar te handelen.


Witte Zwaan 

Zwaan, Witte, De Natuur, Watervogel, Water, Vogel

Blijf geloven in jezelf en in het goede, wat er ook gebeurt.
Geef je over en weet dat alles zal lukken, je zult snel de helderheid vinden die je zoekt.
Het leven is een kostbaar geschenk, toon je dankbaarheid.


Vleermuis

Laat gewoontes en mensen los die je niet langer dienen.

Vleermuis, Dierlijke, Vliegen, Batman, Sweet, Vleugels

Verwelkom een ​​langverwachte verandering.
Het is tijd om je angsten onder ogen te zien en te overwinnen
& erop te vertrouwen dat je hierdoor een positieve verandering tot stand zult brengen. Hoe moeilijk het ook even wordt.
Vind manieren om socialer te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *