financiën

Leven met een laag budget : Een paar tips/hacks

09/01/2020

Geld, dat is al een hele tijd een lastig onderwerp. Echt een hoog inkomen heb ik niet door omstandigheden maar toch deed ik mijn uiterste best er om er zoveel mogelijk uit te halen. Ik ontdekte hoe ik met een klein budget toch een leuk leven kon leiden en merkte dat vrienden/familie steeds vaker aan mij vroegen: ‘Wow heb je die jurk voor 3 euro gekocht?‘, ‘zo’n volle vooraadkast ? ‘ en ‘wauw hoe kom je aan al dat geld voor je decoratie in huis?‘ Hierdoor sta ik toch wel bekend als iemand met enorme skills voor koopjes jagen en leuke dingen goedkoop regelen . Ik wil hierbij graag wat tips en hacks aan jullie meegeven.

Houd in de gaten wanneer er sale is

Gratis stockfoto met , 50% korting, aanbieding

Het klinkt heel simpel (en dat is het eigenlijk ook) maar, het is ontzettend effectief. Zo is er bijvoorbeeld elk jaar rond juni/juli een zomer sale bij bijna alle grote kleding-ketens . Hier maak ik altijd gebruik van. Ik heb afgelopen summer sale 3 broeken bij de Pull&Bear voor mijn vriend van normaal €40 euro, nu per stuk gekocht voor in totaal 28 euro . Dat bespaard je toch alweer €92 euro. Dat is nogal wat ! Ik raad aan om apps te installeren van je favoriete webwinkels. Meestal krijg je dan ook nog eens meldingen binnen wanneer de sale begint, en zo ben je er lekker vroeg bij.

Koop tweedehands

Naast dat het enorm leuk is om kringloopwinkels af te struinen is het ook nog is budget-proof. Ik kan persoonlijk heel erg genieten van een dagje kringloopjes af gaan, en soms kom ik met ware schatten thuis. En dat voor een prikkie.

Ook is marktplaats of Facebook marketplace een goed idee. Zoek is goed rond, en je zult zien dat je leuke dingen vind. Wat ik ook altijd heel erg leuk vind is om dan te onderhandelen. Meestal wordt het al aangeboden voor een spotprijs maar, hoe leuk is het als je er dan nog meer van af kan halen waardoor je er bijna niks meer voor hoeft te betalen.

Echt waar, onderhandelen is de key !

Nog een tip voor bijvoorbeeld tweedehands meubeltjes kopen is : zie door de kleur heen. Voorheen liet ik een mooi kastje staan omdat het niet de goede kleur had. Nu neem ik het mee, koop ik bij de Action een goedkoop potje verf van een paar eurie en knap hem zelf op. Zo goed als nieuw !

Koopzegels sparen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit eerst nooit deed. Ik vond het altijd maar onzin, maar sinds je nog amper spaarrente krijgt bij je bank ben ik mij gaan verdiepen in hoe die koopzegels werken en hoeveel rente je krijgt. Ik spaar tegenwoordig bij de Albert Heijn en dat werkt zo :

  • Bij elke euro die klanten besteden bij Albert Heijn kunnen ze een koopzegel kopen ter waarde van 10 cent.
  • Bij een vol boekje met 490 zegels (49 euro) ontvangen klanten 52 euro. Dat is 3 euro winst en dus 6 procent rente.

Dit klinkt natuurlijk als bijna niks, maar tegelijkertijd is het in deze tijd een hele goede investering. Deze 3 euro zorgt voor een rendement van 6%, terwijl je bij je bank nagenoeg niks meer krijgt. Ik moet ook zeggen dat je het bijna niet merkt dat je aan het sparen bent, maar hoe lekker dat ik dan ineens in de AH app kijk en zie dat ik 52 euro kan krijgen. Ik vind dat heel erg fijn.

Honey Chrome Extensie

Honey – The Truly Sweet Browser Extension – Off the Record

Dit is zo iets waar ik ontzettend blij mee ben dat ik dat heb ondekt. Honey is een geldbesparende extensie die promocodes, vouchers en kortingen op dingen die u koopt opzoekt. Honey kan die codes bij het afrekenen in veel gevallen toepassen, wat betekent dat je geen enkele moeite hoeft te doen om hier en daar wat geld te besparen.

Pepper app

Pepper is een app die ik niet mega veel gebruik maar , als ik Pepper gebruik heb ik ook wel echt heel veel korting gekregen. Pepper is een platform waar consumenten aanbiedingen kunnen delen. Je begrijpt dus wel dat hier van alles te vinden is. Ook fouten van webshops worden hier meteen in gedeeld. Zo heb ik een keer een parfum van normaal 80 euro weten te fixen voor 1 euro via Pepper.

Ga naar meerdere supermarkten en bekijk folders.

Ik ben zo iemand die geniet van folders bekijken en alles te omcirkelen wat goedkoop is. Wij gaan ook vaak naar verschillende supermarkten om zo de goedkoopste aanbiedingen te pakken te krijgen. Ook is het een idee om goed te kijken naar winkels die aan stapelkorting doen. De Appie doet dit bijvoorbeeld ook maar heel veel mensen weten dit niet. Hou dat goed in de gaten want zo kan je heel veel geld besparen !

Ik heb één keer uitgerekend hoeveel ik had bespaard door langs 3 verschillende winkels te gaan en alle aanbiedingen te hebben gehaald. Ik had 224 euro aan producten. En door het koopjes jagen was ik in totaal maar 110 kwijt. Ze doen hier aan Nederland dan niet aan extreme couponing. Maar je kan echt wel heel veel korting regelen, als je maar je best doet !

Ga naar de markt

Gratis stockfoto met aanbieding, box, doos

Hier kan ik sowieso heel erg van genieten. De producten zijn vaak verser en lekkerder en soms kom je ook nog is koopjes tegen. Vaak zat kom ik veel te dure producten tegen op de markt, maar tegelijkertijd kan je ook vaak aan koopjes komen. Wat ook vaak werkt is een praatje maken met de markt handelaar, en vraag of je een stukje van iets mee naar huis mag nemen om te proeven. Vaak mag dit. Verder kan je ook wel onderhandelen op de markt wat ik nogmaals, heel erg leuk vind .

Heb je een tuin ? Begin een klein moestuintje of neem kipjes.

Ja, dit is niet voor iedereen weggelegd maar bij ons kan dit wel en ik ben heel erg blij met het feit dat we kipjes hebben en een moestuintje. Vooral voor de verse kruiden vind ik het moestuintje heel erg fijn, aangezien dat vaak heel erg duur is.

Wij hebben ook kippen, en die leggen als een tierelier ! Wij eten graag heel veel ei maar, wij hadden het budget er gewoon niet voor. Nu kunnen we de hele dagen door eieren eten. Ideaal !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *